Reizen

 • Wandelen

  Print

   Wandelen

   

  Weg van alles

  Ik zie het niet

   

  Wandelen?

  Waarheen?

   

  Compostella en dan?

  Wat dan?

  Ik zie het niet

   

  Toch stiekem

  In tranen

   

  Ik wil mee

  Weg, ver weg

  Enkel om je tas te dragen

   

   

  RG

 • Ver in Toscane

  Print

  Het regent
  Toch schijnt de zon
  Hier en altijd

  Het vriest
  Toch wordt het warm
  Daar en nu

  Het stormt
  Toch vind je gezelligheid
  Ver in Toscane

  RG

 • Toscane

  Print

  TOSCANE
  De combinatie van heuvels en zee maakt van Toscane een geliefkoosde vakantiebestemming maar tevens een uitstekende wijnproducent. Bekendst is de chianti, uit de heuvels tussen Firenze en Siena. Door de streek lopen vier bewegwijzerde routes (de Strada del Vini Chianti Colli Fiorentini), en vooral in het gebied van de Chianti Classico - rond Panzano - vind je de typische Toscaanse landschappen met grote landhuizen tussen de wijngaarden. De tweede week van september vindt in Greve de grootste wijnbeurs van Toscane plaats, opnieuw met focus op chianti, terwijl er in heel Toscane wijn wordt gemaakt. Rond San Gimignano - bekend om z'n 13 torens - wordt de bijzondere witte Vernaccia di San Gimignano geproduceerd. Uit Montalcino komt de stevige Brunello de Montalcino. Montepulciano is dan weer bekend om de Vino Nobile (nobele wijn). In een fort aan de rand van Siena ligt de Enoteca Italiana, een wijnmuseum waar je ook wijn kan kopen.

  Wijn
  De prijs is vaak een goede aanwijzing voor de kwaliteit van chiantiwijn: hoe duurder, hoe beter. Rond Panzano vind je klinkende namen als Castello dei Rampolla (een van de beste Toscaanse cabernets) en La Massa. In de buurt van Radda in Chianti vind je onder meer Podere Capaccia en Castello di Volpaia, die allebei een uitstekende naam hebben. Het domein Biondi Santi brengt de beste Brunello de Montalcino voort en voor Montepulciano en Vino Santo kan je terecht bij Avignonesi.

  Eten
  Borgo di Vèscine is een Etriuskisch dorpje uit de achtste eeuw dat werd omgevormd tot een charmant hotel-restaurant. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd die worden bereid volgens oude recepturen.
  Il borgo di Vèscine

  Slapen
  Castillo di Bibbione is geen wijnkasteel, maar ligt wel te midden van wijngaarden. In de bijgebouwen van het kasteel zijn veertien appartementen waarbij houten balken en natuurstenen werden behouden. Tweepersoonskamer met ontbijt vanaf 120 euro.
  Il Castello di Bibbione

  Meer info: Chianti Classico - Enoteca Italiana - Podere Capaccia - Volpaia -Biondi Santi - Avignonesi

   

  LINK: http://www.hln.be/hln/nl/2/Reizen/article/detail/1504610/2012/09/25/Wijnstreken-die-je-moet-ontdekken.dhtml